Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna szarlotka z kilku prostych składników. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jabłka, cynamon, orzechy i odrobina miodu. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy, nawet początkujący kucharz. To co wynosi wypiek na wyższy poziom, to dodanie orzechów zmieszanych z miodem. Podpieczone w piekarniku nadają słodkości i chrupiącego elementu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 96
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5069
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 132
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 96
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5069
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 132
Składniki
Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 200 stopni.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cieniutkie plasterki.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem. Zostawiamy margines około 1,5 cm. Układamy plasterki jabłek. Następnie posypujemy je cynamonem.
Orzechy kruszymy. W rondelku roztapiamy masło z miodem. Dorzucamy pokruszone orzechy. Składniki mieszamy, następnie zestawiamy rondelek z kuchenki. Orzechy wykładamy na wierzch jabłek.
Szarlotkę wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 25 minut.